Jan Blomstedt: Esileikit

Jan Blomstedt

ESILEIKIT

Tulossa Lokakuu 2006, nidottu, n. 272 s., ISBN 951-825-044-8, 23 e Tilaa

Sibeliuksen pyörän kirjoittajan uusi, huumorin ja erotiikan sävyttämä romaani vie lukijansa 1900-luvun alun Helsingistä ja Pietarista Davosin alppimaisemiin. Leo Holm, kohtalaisen kunniallinen isä ja aviomies, lähtee sveitsiläiseen parantolaan hoidattamaan keuhkojaan, tai niin hän itse luulee. Perillä häntä odottaa outo ilmapiiri ja joukko ihmisiä, jotka ovat vilahdelleet helsinkiläisen ystävän pietarilaiskaskuissa. Salaperäisin hahmo on Lethe, haaremihousuinen nainen, joka toivoo Leolta täydellistä anteeksiantoa. Leo tyytyisi ystävyyteen, mutta esileikkien taika vie hänet mennessään. Onko hän astumassa juonittelevan ystävän ansaan? Löytääkö hän itsestään joustavan, rakkauden tekoihin venyvän protestantin? Vai onko hän yksinkertaisesti rehti idiootti?

Jokin yhteys näyttää vallitsevan parantolan aktiivijoukon, sivettikissan ja hajustettuja nenäliinoja nuuhkivien pietarilaisanarkistien välillä. Onko anarkismilla ja radikaalilla viettipsykologialla muuta yhteistä kuin aikakausi ja tohtori Babelin salamyhkäinen persoonallisuus? August Nordenskiöldin, suomalaisen alkemistin, jäämistöstä löytyneillä muistiinpanoilla on tarinassa oma roolinsa. Tosin nyt ei kehitellä kultaa, vaan tuoksuja – ja aistillisia unia.

Blomstedt on tunnettu esseisti ja kriitikko, joka on luonut monipuolisen uran kulttuurin parissa. Loki-Kirjoilta on aiemmin ilmestynyt hänen teoksensa Retoriikkaa epäilijöille (2003) ja romaani Sibeliuksen pyörä (2005).

Tilaa


Etusivu  Uutuudet   Tulossa  Kirjailijat   Kirjat  Tilauslomake   Loki-Kirjat  Linkit