Anna Davis: Sulaa vahaa

Anna Davis

SULAA VAHAA

Maaliskuu 2006, sidottu, 302 s., ISBN 952-9646-03-8, kl 84.2, 27 e Tilaa

Vielä yksi keikka. Kaikkien huijausten äiti... Kirja, jossa on jokaiselle jotakin: ihmissuhteiden kiemuroita, jännitystä, huumoria, lämpöä ja aimo annos pirullisuutta.

“Mukaansatempaava, taiten rakennettu ja älykkäitä oivalluksia poreileva... pirullisen fiksu romaani.” – Charles Palliser

“Nerokkaasti rakennettu, terävä, pirullinen ja omaperäinen.” – Livi Michael

Jason, Fran ja nuori Eileen vaeltelevat kaupungista toiseen huijaten vastaantulijoita. He ovat ovelia ja onnekkaita: tarinoita veistellen he sulattavat uhrinsa pehmeiksi kuin tuli vahan, ja livistävät sitten vieden mukanaan kaiken, mikä vain irtoaa. Vuosia he ovat tehneet pikkukeikkoja. Nyt he ovat valmiit johonkin suureen.

Eksyessään sattumalta nuoren kuvataiteilijan, Owen Meredithin rajujen sulavien sydänten näyttelyyn Jason saa mahtavan idean: huijauksen keskus on Cardiffin Tiger Bayhin perustettava ravintola Sula, ja suurin uhri on Owenin isä, pojastaan vieraantunut ja Tom Jonesia ihaileva monimiljonääri.

Luottamus on kaiken ydin: uhrin on luotettava täydellisesti jymäyttäjiinsä ja – ennen kaikkea – näiden on voitava luottaa toisiinsa. Mutta näyttelijät alkavat eläytyä osaansa, satu ja todellisuus sekoittuvat yhden jos toisenkin mielessä. Voiko kukaan enää todella luottaa keneenkään?

Suomentanut Anu Partanen

Tilaa

Etusivu  Uutuudet   Tulossa  Kirjailijat   Kirjat  Tilauslomake   Loki-Kirjat  Linkit