Lévi-Strauss: Tropiikin kasvot (pokkari)

Claude Lévi-Strauss

TROPIIKIN KASVOT

2003, nidottu, kuvitettu, 592 s., ISBN 951-825-004-9, 13 e Uusi pokkaripainos! Tilaa

Claude Lévi-Strauss (s. 1908) on yksi vuosisatamme merkittävimpiä eurooppalaisia tiedemiehiä, strukturalistisen kulttuuritutkimuksen perustajia ja Ranskan akatemian jäsen.

Alunperin vuonna 1955 ilmestyneessä teoksessaan Tropiikin kasvot (Tristes tropiques) Claude Lévi-Strauss kutsuu lukijansa matkalle vuosisadan alun Amazoniaan, jossa hän nuorena tiedemiehenä etsi inhimillisen kulttuurin puhtaimpia muotoja ja valoi perustaa myöhemmälle tieteelliselle uralleen. Mutta Lévi-Strauss matkustaa paitsi ajassa ja paikassa, myös ajatuksessa, menneiden vuosisatojen "filosofisen matkan" tyyliin. Henkevän melankolisella ja humoristisella tyylillä Lévi-Strauss johdattaa lukijansa mykistävän kauniisiin ajatusmaisemiin vaeltaessaan etsimässä kulttuurin alkulähteitä. Löydettyään sen, mitä löydettävissä on, hän ei jätä meitä sademetsän armoille vaan kuljettaa verbaalisella lentävällä matollaan ympäri maapalloa pitkin kääntöpiirejä [ransk: tropiques] Afrikan toreilta Aasian temppeleihin – Amazonasista kulttuurin moninaisille juurille.

Suomentanut Ville Keynäs.

Tilaa


Claude Lévi-Strauss: Tropiikin kasvot

1997, lankanidottu, kuvitettu, 528 s., ISBN 952-9646-38-0, kl 49.53, 33 e LMEtusivu  Uutuudet  Tulossa  Kirjailijat  Kirjat  Tilauslomake  Loki-Kirjat  Linkit