Tällä sivulla tiedotetaan ajankohtaisista tapahtumista. Tiedot uusista ja tulevista nimekkeistä löytyvät linkkien Uutuudet ja Tulossa alta.

MIKAEL AGRICOLA -palkinto 2006 Anu Partaselle Julio Cortázarin RUUTUHYPPELYSTÄ! 6.4.2005

Edellisen vuoden merkittävän kaunokirjallisen teoksen erinomaisesta suomennoksesta myönnettävä Mikael Agricola -palkinto annettiin 6.4.2006 Anu Partaselle Julio Cortázarin romaanista Ruutuhyppelyä.

Ote palkintolautakunnan perusteluista:

" – – Niin tai näin, Cortázarin määräämään leikkiin kannattaa mennä mukaan. // Vai olisiko sittenkin parempi puhua Anu Partasen leikistä? Suomentajana Partanen on nimittäin kyennyt rakentamaan Cortázarin romaanin sisäisen ja ulkoisen labyrintin tavalla, jossa alkuperäisen tekstin runsaat detaljit ja assosiaatiot toimivat voimakkaina ja aidosti lukijaan vaikuttaen. Cortázarin kielipeli voi helposti eksyttää pelaajansa, mutta Partanen välttää umpikujat vahvalla tyylitajullaan. Romaanin semanttiset kompastuskivet tai eri tiedonalojen hallintaan liittyvät vihjeet välittyvät Partasen avulla lukijalle nautinnollisesti. Suomentajana Partanen on myös uskomattoman kekseliäs, idearikas, kirjallisuuden ajatukselliseen voimaan luottava ja epäilemättä myös sangen kärsivällinen. Tämä asenne välittyy Cortázarin sivuilta ja vie lukijan mukanaan. // Partasen mainio suomennos on kielellinen fresko, suunnaton kirjallinen siirtolohkare, joka on hellävaroin vyörytetty uuteen kulttuuriin, uudelle ajalle, uusien lukijoiden ihailtavaksi."

Kirjailija JONATHAN CARROLL SUOMEEN syksyllä 2005! 8.7.2005

Menestyskirjailija Jonathan Carroll saapuu Helsingin kirjamessuille lokakuussa 2005 julkistamaan ensimmäistä suomennettua romaaniaan NAURUJEN MAA.KOLMEN SEPÄN KIRJAKAUPPA 25.8.2005
Kustantajien kirjakauppa

Avajaiset Taiteiden yönä 25.8.2005 klo 18–21. TERVETULOA!

Kaivopiha, Hansakuja, Helsinki
(Suomalaista kirjakauppaa vastapäätä)
p. 040 777 6694
3sepankirjakauppa@hyy.fi

Aukioloajat: ma–pe 11–18, la 11–16

Mukana: Loki-Kirjat, Basam Books, Gaudeamus, Like, Vastapaino, Terra Cognita, Tutkijaliitto, Ursa

Laaja valikoima kauno- ja tietokirjallisuutta. Loki-Kirjojen tuotannosta Kolmen Sepän kirjakaupassa ovat tarjolla kaikki saatavissa olevat nimekkeet – mikä tarkoittaa käytännössä lähestulkoon koko julkaistua tuotantoamme.

Tietoa ohjelmasta ja valikoimasta: Kolmen sepän kirjakauppan kotisivut


Kohukirjailija MELISSA P. SUOMEEN! 15.2.2005

Melissa P., oikealta nimeltään Melissa Panarello on Suomessa 2.–6.4.2005 esittelemässä kirjansa tuolloin ilmestyvää suomennosta Sata harjanvetoa ennen nukkumaanmenoa. 

VANHEMMAT TIEDOTTEET LÖYTYVÄT NYT TIEDOTEARKISTOSTAMME 12.2.2003 


Etusivu Uutuudet  Tulossa Kirjailijat  Kirjat Tilauslomake  Loki-Kirjat Linkit