Manuel Vázquez Montalbán: Jumalten peli

Manuel Vázquez Montalbán

JUMALTEN PELI

Tulossa Syyskuu 2006, sidottu, n. 272 s., ISBN 951-825-041-3, kl 84.2, 27 e Tilaa

Koska olette omineet tehtävän jumalilta, jotka muinoin ohjasivat ihmisten toimintaa, mutta ette ole pystyneet jakamaan jumalallista lohtua, vaan pelkästään järjettömän rääkymisen ryhmäterapiaa, keskushyökkääjä surmataan illansuussa.
    Koska keskushyökkääjänne on pelkkä välikappale, jonka avulla voitte tuntea itsenne jumaliksi, pikku-Caesareiksi, jotka mukavilta divaaneiltaan määräävät voitoista ja tappioista, keskushyökkääjä surmataan illansuussa.

Barcelona liittyy ihmisten mielissä taiteeseen, kulinarismiin – ja jalkapalloon. Pepe Carvalho -sarjan uusin osa vie lukijan syvälle kaupungin ja sen ylpeyden, Barcelona FC:n sielunelämään. Barcelona FC yrittää parantaa huonoa liigamenestystään ostamalla englantilaisen keskushyökkääjän John Mortimerin, Vuoden Eurooppalaisen Jalkapalloilijan. Heti kun Mortimer on astunut työsuhdeporschensa rattiin, hänelle alkaa sataa tappouhkauksia. Ovatko ne huijausta, häiriintyneen yksittäisen ihmisen tekosia, vai liittyvätkö ne koko Barcelonaa ravisuttavaan kiinteistöskandaaliin?

Ajat ovat levottomia, katalonialaiset sutenöörit ja pikkurikolliset väistyvät vauhdilla Lähi-Idästä johdetun järjestäytyneen rikollisuuden tieltä, ja Pepe Carvalho pohdiskelee jo eläkeiän lähestymistä. Hän suostuu kuitenkin ottamaan vastaan tarjotun uuden tehtävän, joka voi päättyä vain katastrofiin.

Suomentanut Jyrki Lappi-Seppälä

Tilaa

Etusivu  Uutuudet   Tulossa  Kirjailijat   Kirjat  Tilauslomake   Loki-Kirjat  Linkit